Author: fisnik123

Home / fisnik123
Post

Третирање на масни дамки на ѕидот

Маслото во контакт со ѕидот може да дојде на повеќе начини. Допирот со масни раце или распрскување на маслото на ѕидот при готвење остава дамки кои тешко се отстрануваат. Маслото се впива во ѕидот и најчесто тешко се отстранува со вода и сапун.  Доколку масните дамки не се третираат, за одреден период после бојадисувањето на...

Post

Кој места за чистење најчесто се забораваат во канцеларија?

Во помалите канцеларии, не е невообичаено да се најде листа за проверка на кoja вработените ги споделуваат должностите. Чистење со џогер наоколу, бришење прашина од бирото… Сепак, да бидеме искрени, чистењето не е она што вашиот тим е таму да го работи. Дури и со најдобрата намера во светот некои од работите се пропуштаат. Има...

ЧИСТЕЊЕ САНИТАРИИ
Service

ЧИСТЕЊЕ САНИТАРИИ

Санитарии дневно  празнење на кошеви за отпадоци и нивно носење до контејнери за отпадоци  поставување на тоалетна хартија, хартиени бришачи, сапуни, освежувачи за воздух  бришење рачките од вратите и вратите  чистење огледала, мијалници и плочките на зидовите  чистење и дезинфекција на WC школки и писоари  влажно бришење на под Санитарии месечно  темелно чистење на врати...